Современное состояние производства витаминизированного питьевого молока = Contemporary state of production of vitamin-enriched drinking milk
Статья в сборнике трудов конференций
Русский
637.14(571.56)
витаминизированное молоко; витамин D; профилактика; климатические особенности ; технологический процесс ; органолептические характеристики; vitaminized milk; vitamin D ; prevention ; climatic characteristics; technological process; organoleptic characteristics
С. 190-194
Чугуновские агрочтения: сборник научных статей по материалам XVI Всероссийской научно-практической конференции агротехнологической направленности "Чугуновские агрочтения", посвященной 300-летию Российской академии наук, 3-4 апреля 2024 г., г. Якутск
Якутск, Издательский дом СВФУ
978-5-7513-3719-3
Чугуновские агрочтения : сборник научных статейпо материалам XVI Всероссийской научно-практической конференции агротехнологической направленности "Чугуновские агрочтения", посвященной 300-летию Российской академии наук, 3-4 апреля 2024 г., г. Якутск / [редакционная коллегия: К. Р. Нифонтов, Н. М. Пинигина, А. А. Сидоров, М. Н. Сидоров, В. В. Устинова, В. В. Устинова, В. В. Устинова, А. З. Платонова]. - Якутск : Издательский дом СВФУ, 2024. - 387, [4]с. : ил., портр. ; 22 см. : ISBN 978-5-7513-3719-3. - 10 экз.
The study is dedicated to the development and implementation of vitaminized drinking milk, specifically adapted to the climatic and cultural characteristics of Yakutia. Considering the long winters and limited sunlight in the region, the paper justifies the relevance of preventive measures using vitamin D in milk. The technological production process, post-pasteurization vitamin D addition, and economic aspects of implementation are detailed. The absence of a similar product in the Yakutia market provides an opportunity for innovative research, analyzing factors such as consumer demand and production constraints. The study also assesses the economic efficiency and sustainability of the new product, focused on the needs of Yakutian residents. Key aspects include optimal vitamin addition for maximum absorption, stability of vitamins in the product, and the impact on the organoleptic characteristics of milk.
Тистяхов, К. Г.
Современное состояние производства витаминизированного питьевого молока / Тистяхов К. Г., Занданова Т. Н. ; ФГБОУ ВО "Арктический государственный агротехнологический университет", Агротехнологический факультет // Чугуновские агрочтения : сборник научных статей по материалам XVI Всероссийской научно-практической конференции агротехнологической направленности "Чугуновские агрочтения", посвященной 300-летию Российской академии наук, 3-4 апреля 2024 г., г. Якутск. - Якутск : Издательский дом СВФУ, 2024. - С. 190-194.
Чтение документа возможно в помещении библиотеки